Dubrovnik: Francuska pobjednik Europskog prvenstva u parskom gou

Hrvatski par osvojio odlično 5. mjesto

0
35

U 4. kolu je francuski par Milena Bocle i Florent Labouret pobijedio u tom trenutku vodeći rumunjski par Lauru Avram i Denisa Dobranisa, te ih tako dostigli.

Češki par Jitka Bartova i Ondrej Silt su pobijedili Nizozemce, a hrvatski par Mirta i Stjepan Medak Šveđane.

Tako u 5. kolo ulaze 4 para izjednačena po broju bodova (svi imaju 3 pobjede iz 4 susreta) i u direktnim susretima odlučuju prvaka i vice-prvaka Europe.

Nakon dva sata igre francuski par Milena Bocle i Florent Labouret pobjeđuje češki par i osiguravaju četvrti bod i – kako se kasnije pokazalo – prvo mjesto.

U napetom meču na drugom stolu Mirta Medak i Stjepan Medak ipak nisu uspjeli pobijediti Lauru Avram i Denisa Dobranisa (na kraju 2. mjesto) i s 3 boda završavaju na diobi 3. do 6. mjesta. 

Francuski i rumunjski par imali su jednak broj pobjeda (4) i jednak zbroj bodova svojih protivnika pa je na kraju odlučio međusobni susret iz 4. kola – prvaci su Francuzi, a vice-prvaci Rumunji.

Pobjednici: Rumunji (2. mjesto), Francuzi (1. mjesto) i Česi (3. mjesto)

Prema dodatnim kriterijima 3. nagrada ipak pripada češkom paru Bartova – Silt, a za dlaku ispred Mirte i Stjepana plasirao se švedski par.

Tonka Žderić i Teo Sladetić su s dvije pobjede u “srednjoj” grupi osvojili 12. mjesto u ukupnom poretku, dok su u “nižoj” grupi Petra Wilder i Zvonko Bednjanec s tri pobjede osvojili odlično 15. mjesto od ukupno 20 parova.

Svi rezultati se nalaze na mrežnoj stranici natjecanja:

Posebnost ovog natjecanja su bile i nagrade u skladu s igrom u kojoj se na ploču stavljaju “kamenčići”: pobjednički parovi su dobili jedinstvene medalje i vaze od bračkog kamena:

Treba naglasiti da je prekrasno subotnje poslijepodne iskorišteno za razgledanje povijesne jezgre i obilazak Dubrovačkih zidina nakon čega su svi sudionici bili na svečanoj večeri u blizini Vrata od Ploča. Hrvatski go savez još jednom zahvaljuje Gradu Dubrovniku, Turističkoj zajednici Grada Dubrovnika i Društvu prijatelja dubrovačke starine na bezrezervnoj potpori ove jedinstvene sportske i kulturne manifestacije. Također zahvaljujemo Hrvatskom olimpijskom odboru na pokroviteljstvu, te Ministarstvu turizma i sporta Republike Hrvatske i Veleposlanstvu Japana u Republici Hrvatskoj na potpori.

Sigurni smo da će sudionici natjecanja i svi njihovi prijatelji poželjeti ponovo posjetiti Dubrovnik i Hrvatsku, a odjek ovog natjecanja u Hrvatskoj i Europi značajno će pridonijeti razvoju misaonog sporta Go.

Do sljedeće Go – prigode – 31. Otvorenog prvenstva Hrvatske u gou, 11.-12. svibnja 2024. godine:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

5 × five =