Mlada reprezentacija Hrvatske u gou pobijedila U.K. rezultatom 4-1

Odličnim igrama u drugom krugu 1. Europskog ekipnog prvenstva za mlade na Pandanetu Hrvatska stvorila priliku za medallju

0
13

Nakon dosta peha u prvom krugu natjecanja, kad je naša mlada reprezentacija izgubila sva tri meča, nakon pobjede protiv Rumunjske u 4. kolu, uslijedila je 8. svibnja 2024. godine još jedna uvjerljiva pobjeda: rezultatom 4-1 pobijeđena je reprezentacija Ujedinjenog Kraljevstva. Mladi igrači iz U.K. su pobijedili sve protivnike u prvom krugu, ali sad su doživjeli drugi uzastopni poraz. Od naših igrača ponovo je pobijedio Jakov Sičić, 3kyu iz Velike Gorice, kojem je ovo bila peta pobjeda u konkurenciji do 12 godina. Na 4. ploči rezerviranoj za igračice pobijedila je Tonka Žderić, 3kyu iz Zagreba, dok su pobjede još izvojevali i Stjepan Medak, majstor 4. dana iz Zagreba i Teo Sladetić, 1kyu iz Zagreba.

Posljednje 6. kolo igra se u srijedu, 29. svibnja 2024. S obzirom na to da je Rumunjska pobijedila Ukrajinu i također došla na 4 meč boda, o medaljama će odlučiti direktni susreti. Ako Hrvatska pobijedi Ukrajinu, a Rumunska pobijedi U.K., sve četiri ekipe bi imale po 6 meč bodova, nakon čega odlučuje broj osvojenih bodova po pločama. Ako i po tom kriteriju bude podijeljenih mjesta, odlučuje bolji rezultat igrača na 1. ploči.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

fourteen + twelve =