25. Europsko prvenstvo u gou za djecu i mlade

Stubičke Toplice, 11.-14.03.2020.

0
473

Hrvatski go savez, Hrvatska igo udruga i Europska go federacija uspješno su organizirali i proveli jubilarno, 25. Europsko prvenstvo u misaonom sportu „go“ za dobne skupine do 12, do 16 i do 20 godina (European Youth Go Championships – EYGC). Posebni gosti na svečanom otvaranju bili su Nj. E. Misako Kaji, veleposlanica Japana u Hrvatskoj, te Martin Stiassny, predsjednik Europske go federacije. Nastupilo je 162 mladih igračica i igrača iz 14 europskih zemalja. Bio je to najjači turnir mladih igrača u povijesti europskog goa, jer je već u kategoriji do 12 godina nastupilo rekordnih 7 igrača majstorske snage, dok su u konkurencijama do 16 i od 20 godina nastupila još 33 majstora i velemajstora. Uz rekordnih 128 igrača iz inozemstva, nastupilo je i 34 igračica i igrača iz Hrvatske.
U konkurenciji do 12 godina nastupila su 64 igrača. Najbolji je bio Vsevolod Ovsieenko, majstor 3. dana iz Ukrajine, dok su drugo i treće mjesto osvojili ruski majstori Askar Khusainov i Egor Lavrov.
U konkurenciji do 16 godina nastupio je 61 igrač. Pobijedio je Linh Vu Tu, međunarodni majstor 4. dana iz Francuske, drugi je bio Alexandr Muromcev iz Ruske Federacije, dok je senzacionalno 3. mjesto i plasman na Svjetsko prvenstvo osvojio je Davide Bernardis iz Italije (!), koji je svoje partije igrao uz pomoć video-linka.
Najbolji junior (do 20 godina) u konkurenciji 37 igrača je Anton Chernykh, velemajstor 6. dana iz Ruske Federacije, drugi je Sinan Djepov, 5. dan iz Bugarske, a treći Elian Grigoriu, 5. dan iz Rumunjske.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

10 + fourteen =