Stjepan Meštrović obranio naslov prvaka Hrvatske u gou

0
154

Prvenstvo Hrvatske u gou igra se u tri faze. Obično krajem svibnja igra se Otvoreno prvenstvo Hrvatske u gou, s kojeg tri najbolja igrača iz Hrvatske ostvaruju pravo nastupan na tradicionalnom Turniru šestorke, koji se igra u studenom. Pobjednik Turnira šestorke dobiva status izazivača i igra meč protiv prvaka (prošogodišnjeg pobjednika u meču). Meč za prvaka se igra tako da je pobjednik onaj igrač koji prvi ostvari dvije pobjede (u gou nema remija).

Aktualni prvak Hrvatske je Stjepan Meštrović, majstor 4. dana, član go-kluba Velika Gorica, kapetan naše seniorske reprezentacije i njezina 2. ploča. Pobjednik Turnira šestorke je Stjepan Medak, majstor 1. dana, član go-kluba Vrbani iz Zagreba, učenik 6. razreda OŠ Alojzija Stepinca. Prva partija meča je odigrana u Velikoj Gorici 23.12.2022., a druga u Zagrebu, 26.12.2022. na blagdan Svetog Stjepana. Stjepan Meštrović, majstor 4. dana, pobijedio je u obje partije i zadržao titulu prvaka Hrvatske za 2022. godinu. Stjepan Medak, majstor 1. dana, je automatski kvalificiran za Turnir šestorke 2023. godine. Uz njega očekujemo tri najbolje plasirana s jubilarnog 30. Otvorenog prvenstva Hrvatske, koje će u svibnju 2023. godine biti odigrano kao međunarodni go turnir Grand Prix serije Europske go federacije.

Kako su natjecanja 2021. godine odigrana Online, bila je ovo prigoda da Stjepan Medak preda prošlogodišnjem prvaku Stjepanu Meštroviću prigodni trofej.

Stjepan Meštrović, 4. dan, prvak Hrvatske u gou za 2022. godinu

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

16 − 6 =